Acties van de werkgroep


Neem een kijkje op onze Facebook pagina voor de meest actuele informatie over een actie.

Boekenmarkt

boek en bladerende hand De jaarlijkse, tweedaagse boekenmarkt ten behoeve van de Stichting Oost-West Contacten en de werkgroep Tsjernobyl Roden-Leek is inmiddels bekend in de wijde omtrek van de gemeente Noordenveld. Het is de grootste boekenmarkt van het Noorden voor Goede Doelen.
Wanneer de deuren 's morgens open gaan staat er al een rij met belangstellenden, op zoek naar een kwalitatief goed boek voor een vriendelijke prijs.
De boeken worden overzichtelijk gepresenteerd en ook op de tweede dag is er nog voldoende aanbod.
De inzameling loopt gesmeerd. Elk jaar zijn er mensen die hun boekenkast opruimen en er worden dozen vol bij de bibliotheek in Roden gebracht.
Een groep enthousiaste vrijwilligers helpt de laatste weken voor het openen van de boekenmarkt met sorteren in de traditionele bananendozen.

De opbrengst gaat naar :

  • Projecten in Noord Ghana
  • Project "Kinderen uit Tsjernobyl"

Meer informatie over de boekenmarkt van Stichting Roder Boekenmarkt : www.roderboekenmarkt.nl

Wijnactie

Elk jaar verkoopt de Werkgroep Tsjernobyl Roden-Leek flessen wijn. In overleg met Van Erp Dranken worden bijzondere goede wijnen aangeboden. De actie wordt gehouden in de maanden november en december en de opbrengst wordt gebruikt om een groep kinderen uit Wit-Rusland uit te nodigen voor een onvergetelijke aansterkvakantie in Nederland.

Koningsmarkt

De Werkgroep Tsjernobyl staat met 2 kramen op de koningsmarkt met een enveloppenactie voor volwassenen en kinderen. Veel prijzen worden geschonken door de zakenkring en verzameld door vrijwilligers. Voor de kinderen zijn er mooie prijsjes en is het altijd prijs!

Kerstmarkt

Elk jaar staat de Werkgroep Tsjernobyl onder de noemer van Stichting Oost-West Kontakten op de kerstmarkt. Er worden diverse spullen, o.a. wijn en Tsjechisch glaswerk verkocht.