Kledingbeurs

kledingbeurs

Vooraf aan de bezoekperiode wordt kinderkleding verzameld. In samenwerking met de Kledingbank wordt de ingebrachte kleding gesorteerd en op maat gehangen. De kinderen mogen op de eerste schooldag een paar setjes kleding uitzoeken en meenemen naar Wit-Rusland.Zwemles

zwemmen Door de Gemeente Noordenveld worden zwemlessen gesponsord. De kinderen krijgen elke week 2x zwemles. De eerste les mogen de kinderen vrij spelen in het instructiebad. De badmeester krijgt zo een goede eerste indruk van hun vaardigheden. De meeste kinderen kunnen niet zwemmen.

Dierentuin

Elk jaar wordt er een bezoek gebracht aan Wildlands Emmen, met als afsluiting een barbecue, alles gesponsord door de Lions.

Workshop drummen bij Hit-It

Deze workshop wordt gesponsord door Hit-It

 

Tandarts

Door Tandarts P. Eisenga in Groningen worden de kiezen geseald, zodat er minder kans is op cariës. Dit wordt door de tandarts gesponsord.

Schiermonnikoog

Elk jaar wordt er een bezoek gebracht aan Schiermonnikoog. Het vervoer wordt gesponsord door Rotary. Op het eiland wordt gefietst, gewandeld, en er wordt, zo mogelijk, gezwommen in de zee. Veel kinderen zien de zee voor het eerst.

Bij Alex

oogmeting bij de opticien Alle kinderen krijgen een gratis oogmeting bij opticien “ Alex”. Indien nodig wordt er een bril aangeschaft.

Fitness

Fitness Zowel het Fitnesscentrum aan de Kanaalstraat als Palestra bieden een workshop fitness aan. De kinderen worden op enthousiaste wijze uitgedaagd waardoor deze sportieve workshops telkens weer een succes zijn.


Afscheidsavond in De Esborg

Op de laatste avond voor vertrek wordt er een afscheidsavond georganiseerd voor alle gastgezinnen en gastkinderen.


Copyright (c) Site Werkgroep Tsernobyl Roden Leek 2014 - 2021. All rights reserved.
Designed by olwebdesign.com