Wijn


glas met druiven

 

De Werkgroep Tsjernobyl heeft jaarlijks een wijnactie, mede mogelijk gemaakt door Van Erp Dranken te Roden. Met deze actie zamelen we geld in, zodat wij in 2018 voor de 27e keer weer kinderenuit Wit-Rusland een leuk verblijf in Roden kunnen aanbieden en ook om projecten in Wit-Rusland te kunnen financieren.

Met name door de smaak en kwaliteit van de wijnen waren eerdere wijnacties een groot succes. Met veel plezier kunnen we u, in samenwerking met Van Erp Dranken, opnieuw  bijzonder goede wijnen aanbieden.

Deze wijnen komen uit Portugal van het wijnbedrijf Coöperativa Agricola de Santo Isidro de Pegòes. Dit is een on-Portugees-vooruitstrevende producent van uitermate betaalbare en verbluffend mooie wijnen. Wat de moderne techniek en een grote deskundigheid in combinatie met een fanatiek kwaliteitstreven kan opleveren bewijst deze coöperatie in de buurt van Lissabon. De energieke leiding huurt de top-oenoloog João Portugal Ramos in voor het wijnmaken. Een perfecte zet zo blijkt. Portugal Ramos’ wijnen zijn modern, dat wil zeggen de witte wijnen zijn fris, niet geoxideerd, maar zuiver en verfijnd, de rode intens, krachtig en met een prachtige balans tussen fruit, kruiden en eikehout. Het belangrijkste is dat ze ook op en top Portugees blijven, ze hebben een sterke en prachtige identiteit die ze duidelijk onderscheidt van wijnen uit andere landen. Een man met visie, een geweldige kennis van zaken en gouden handen.

Rood,
Warm-fruitige, zachte, elegante en soepele rode wijn met kruiden en â€¨veel bramen en kersen. 
Wit,
Droge, pittige witte wijn, fris fruitig, iets kruidig, met nuances van abrikoosen een vleugje muskaat.Gemaakt van de Fernào Pires, Bical, Arinto en een beetje Muscat.
Rosé,
Droge rosé met sap en fruit, een elegante smaak en een verfrissende afdronk.