Van Banja naar Bartje 3


Wat gaat de tijd hier in Roden toch snel vertelt Irina Smolenkova. Dat betekent dat ik het goed naar mijn zin heb maar ook dat we over een week alweer bijna thuis zijn. Daar wil ik nu nog niet aan denken. Liever kijk ik samen met Arie terug op de afgelopen week.
 
Die begon met een korte nacht. Donderdagmorgen om half zes sta ik alweer naast mijn bed. Vandaag gaan we naar de Efteling en dat is een keertje vroeg opstaan zeker waard probeert Henk-jan mij wijs te maken. ’s Morgens om half zes is hem dat nog niet gelukt. Om zeven uur stappen we, uitgezwaaid door de burgemeester van Leek, in drie taxibus­jes.
Ik snap er niets van, waarom niet door de burgemeester van Roden, tot Arie mij uit­legt dat de kaartjes voor de Efteling zijn geschonken door de burgemeester van Leek en door zorginstelling ‘De Zijlen’ in Tolbert. Had iets te maken met een burgemeestersdag.

Voor Utrecht lopen we vast in kilometers lange files. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Waar komen al die auto’s toch vandaan. Eindelijk heb ik iets ontdekt wat in Belarus beter is geregeld en waar de boys niets tegenin kunnen brengen, want in Belarus heb je nu eenmaal geen files. Daar kan ik Arie en Henk-jan mooi mee ‘ploagen’. Ondanks de stromende regen was het geweldig in de Efteling. Droomvlucht en Pandadroom waren mooie opwarmertjes voor de ‘Americanskisch’, zo noemen wij achtbanen in Belarus. ’s Avonds rijden we weer terug in de busjes die door Doorn­bos Groningen en Autoservice Leek beschikbaar zijn gesteld.

Vrijdagmorgen krijgen de kinderen weer zwemles in ‘De Hullen’. Ze hadden de Efteling nog duidelijk in de benen want ze waren niet vooruit te branden. ’s Middags zijn de kinderen vrij. Heel wat kinderen hebben nog een uurtje thuis op de bank geslapen.  ’s Avonds hebben we met scouting afgesproken maar dat gaat niet door omdat er veel regen wordt voorspeld. Daar ben ik echt wel blij om al kan ik nu lekker wel tegen Henk-jan en Arie zeggen dat ze ‘watjes’ zijn.

Zaterdagmorgen ga ik verhuizen. De laatste twee weken logeer ik bij Jannes en Enny. 

Maandagmiddag hebben we fitness in de Kanaalstraat. Eerst laat Marcel ons zweten op spinning fietsen. Daarna doen we een circuit met twintig toestellen en tot slot voetballen we in de zaal. Heel erg leuk en heel erg vermoeiend. De zweetbandjes die we in het fitness­center kregen hadden we ook echt nodig.

Dinsdag maakt Marga Buitendijk echte ‘supermodels’ van ons. Ze heeft prachtige foto’s gemaakt. ’s Middags gaan we kegelen in hotel Langewold. Erg leuk, zeker omdat Kiryl, één van onze minder sportieve jongens, als eerste alle negen kegels om gooide. Ook deze week eindigen we ‘Bij Alex’, de brilletjes van onze kinderen zijn klaar en die gaan we vandaag nog ophalen.
Volgende week wordt weer interessant en zwaar. Interessant zijn zeker de dierentuin op  woensdag,  Schiermonnikoog op vrijdag en de grote feestavond op zaterdag. Aan het afscheid volgende week woensdag wil ik nu nog niet denken.
 
© 2011 - Irina Smolenkova & Arie van Klei